HTML

Szilvórium

Csak figyelek… Meg egyszer hallottam egy ilyet, hogy „Gondolkodom, tehát vagyok.” Na, mondok, ezt ki kéne próbálni! Hülye okoskodásokkal és okos hülyéskedésekkel. Akinek inge, vegye magára!

Friss topikok

Címkék

2014.03.28. 11:26 vecseisz

Genezis de komolyan

Egy ismerős felvetésével indult:

"Ha Ádámot teremté az úr, Ádám bordájából lett Éva, gyermekeik Káin és Ábel, Ábelt ugye megölte Káin. Akkor Ábel kit kúrt meg, hogy elszaporodtunk?"
Első válaszom persze az volt, hogy Darwint de aztán belegondoltam a sztoriba, hogy most akkor tényleg Pataki Attilának van igaza és az ufók dobtak le ide egy populációt vagy mi?! Egy kicsit higgadtabban gondolkodó ismerős vetette fel, hogy a beltenyészetből ugye nagy az esély az idióta utódra, aki értelemszerűen életképtelen. Na, az életképesek szaporodtak tovább, a rokoni szálak egyre távolodtak egymástól. Ez így ment több száz generáción át, míg végül eljutottunk napjainkig. Igaz, hogy a rokoni szálak már jó messzire kerültek egymástól, elvileg nem kellene, hogy idióták szülessenek.
Ez eddig oké de itt akkor vissza a sztorihoz és rákérdeznék, hogy akkor Káin megbaszta az anyját?! Nem is értem, hogy ezt a Bibliában miért nem írják le egyértelműen... :D Vagy akkor kit? Esetleg lányaik is születtek, de mivel patriarchális társadalomban élünk, a nő nem ember, tehát nem is vették a listára őket. Szóval inkább valamelyik húgát vagy nővérét lepte meg. Itt azért felvetettem Ödipuszt is de jött egy nagyobb probléma.
Ezt mondja Káin Istennek a gyilkosság után: "Lám, ma elűztél a föld színéről és el kell rejtőznöm előled, hontalan és bujdosó leszek a földön, s bárki, aki rámtalál, megölhet."

Mégis ki, bazmeg?! Apád vagy anyád? Ne idegeljetek!
Továbbolvasás után a helyzet fokozódik: "Kain megismerte feleségét, az fogant, és Hénochot szülte. Várost épített, és azt fiáról Hénochnak nevezte." Na, akkor én kérek elnézést... Ezek szerint Ádám és Éva földi életének idején már éltek máshol, mások... Tehát: valójában vannak a majmoktól származó emberek és a választott nép, aki Isten által teremtetett és aztán leűzetett a majmoktól valók közé?
?? Mintha ezt sugallná a Biblia de halál komolyan.

”Hénoch fia Irád lett. Irád fia Mechujael, Mechujael fia Metusael, Metusael fia pedig Lámech.
Lámech két feleséget vett. (Na de honnan?! A Tesco-ból??) Az egyiknek Ada volt a neve, a másiké Cilla. Ada a világra hozta Jabalt; ő lett az ősatyja azoknak, akik sátrakban laknak nyájaikkal.
Testvérét Jubalnak hívták, ő lett az ősatyja azoknak, akik gitáron és fuvolán játszanak.”??? Okkkééé. :D A gitár meg a fuvola tök jó, már megérte…
”Cilla Tubalkainnak adott életet; ő az őse a bronz- és vaskovácsoknak.”
Tehát ez akkor még a bronzkor kezdetén volt???
„Akkor monda Lámekh az ő feleségeinek: Oh Háda és Czilla, hallgassatok szómra, Lámekh feleségei, halljátok beszédem: embert öltem, mert megsebzett; ifjat öltem, mert megütött. Ha hétszeres a bosszú Kainért, hetvenhétszeres az Lámekhért.”
Ez valami közbeszúrt kis erkölcsi tanmese de ne zavarjon meg minket, mert máris kúrnak tovább a következő sorban:

”Ádám pedig ismét ismeré az ő feleségét, és az szűle néki fiat, és nevezé annak nevét Séthnek: mert adott úgymond, énnékem az Isten más magot Ábel helyett, kit megöle Kain. Séthnek is született fia, és nevezé annak nevét Énósnak. Akkor kezdték segítségül hívni az Úrnak nevét.”

Hát a helyükben én is…Gyerekek, hát mi az isten van itt?! A főszerkesztőt remélem, azóta már páros lábbal rúgták ki… :D

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szilvoriumblog.blog.hu/api/trackback/id/tr285882941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása