HTML

Szilvórium

Csak figyelek… Meg egyszer hallottam egy ilyet, hogy „Gondolkodom, tehát vagyok.” Na, mondok, ezt ki kéne próbálni! Hülye okoskodásokkal és okos hülyéskedésekkel. Akinek inge, vegye magára!

Friss topikok

Címkék

2013.05.25. 02:13 vecseisz

Szerelem, egó, boldogság: az igazi szerelmi háromszög, amiben mindenki csal mindenkit

A szerelem olyan intenzív érzés, hogy annyira elveszi az eszemet, annyira nem tudok mással foglalkozni, hogy még az egómról is elfeledkezem egy rövid időre és ezáltal megérzem a tökéletes kapcsolódás és összhang csodáját. A rózsaszín felhő valójában nem is a másikról szól, hanem rólam nem. Illetve arról az önmagamról, amire rárakódtak a szerepek, a fájdalmak, a félelmek. Egy kicsit végre kikerülök a saját bűvkörömből, a burkomból, ami lehúz és fojtogat. Szabadnak és boldognak érzem magam. Amint már kezdem megismerni a másikat, egyre inkább elfelejtek rácsodálkozni a külső-belső szépségére, megszokom Őt, azonnal visszakapcsol az egó és máris csorbul az egymáshoz való kapcsolódás, egyre több a félreértés köztünk, ebből adódóan a vita is és konstatálom, hogy lám-lám, elmúlt a szerelem. És idővel új szerelmet keresek, hogy kapcsolódhassak, holott sok esetben „a hiba az Ön készülékében van”. Hogy csak akkor tudok-akarok-merek feloldódni és kapcsolódni, amikor olyan erővel csap rám egy új érzés, hogy elvesztem a kontrollt. Ha kizökkentenek saját magamból. Érzelmileg lesokkolnak. És idővel egyre nagyobb és nagyobb érzelem kell ehhez, ezért egyre ritkábbá válik és végül magányosan, öregen jövök rá, hogy basszus, a Feri lett volna az…

A boldogság titka talán ennyi: képesnek lenni a szépségre és a jóságra újra és újra rácsodálkozni. És a jó hír: ez a képesség fejleszthető. Sosem késő elkezdeni.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szilvoriumblog.blog.hu/api/trackback/id/tr735317032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása