HTML

Szilvórium

Csak figyelek… Meg egyszer hallottam egy ilyet, hogy „Gondolkodom, tehát vagyok.” Na, mondok, ezt ki kéne próbálni! Hülye okoskodásokkal és okos hülyéskedésekkel. Akinek inge, vegye magára!

Friss topikok

Címkék

2013.05.24. 12:41 vecseisz

Titkosszolgálat a közszolgálatban, a Nagy Testvér akcióba lép

"A fontos, bizalmi pozícióban lévő közszolgákat és azok családtagjaikat is folyamatosan megfigyelheti ezentúl a titkosszolgálat. Ha a megfigyelők "találnak" valamit, még nem biztos, hogy az illető repül. Ám aki nem engedi, hogy megfigyeljék, búcsút inthet az állásának. Az új szabályozás elméletileg akár még vissza is szoríthatja a korrupciót, de a zsarolhatóság lehetőségét nem szűri ki."

Fordítom: Akár jó is lehet a rendszernek de cserébe biztosan rossz az embereknek. A hülyének is megéri.


http://index.hu/belfold/2013/05/24/raszabaditjak_a_titkosszolgalatot_a_kozszolgakra/


Értem én az érveket de biztos, hogy így kezelhető és előzhető meg jól a korrupció? Ahogy az állam bánik velünk az olyan, mintha ütném-verném a gyerekeimet, ha valamit rosszul csinálnak, miközben én folyamatosan rossz példát mutatok és korlátozom és nem bízom meg benne és akadályozom a boldogulásban. Mi vagyunk a rossz gyerekek. Akiknek azért felnőtthöz méltó felelőssége és kötelezettsége van. Mert amikor a fizetésünk felét "odaadjuk" az államnak, akkor az úgy helyes és normális. Vagy amikor a becsületes vállalkozó zsebében alig marad pénz, amiből megélhetne és előbb-utóbb inkább eladja az üzletet, hogy ne ússzon el mindene. Apu elkéri tőlünk majdnem az összes zsebpénzünket, amit suli utáni munkával megkerestünk, hogy el tudja szórni. De persze azért mi is kapunk egy nyalókát. A saját pénzünkből. Ajándékba. És bölcs jótanácsot, hogy lám, ha többet dolgoznánk a nyávogás helyett, akkor most több pénzünk lenne. Tényleg?

Egyébként ne gondolja senki, hogy ezt a megfigyelősdi-ellenőrizgetősdit jelenleg nem csinálják... Csak kényelmesebb lenne ezt is nyíltan, mint a mutyizást a trafikokkal. Azt is lenyeltük, ezt is le fogjuk. Lesz pár ember, aki pampog de a többség úgysem áll fel a fotelból a meccs meg a szappanopera elől. Nem lesz itten probléma, elvtársak!

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szilvoriumblog.blog.hu/api/trackback/id/tr215315990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása